De  sporttape

De niet-elastische tape (sporttape) wordt vooral gebruikt om bewegingen van een gewricht tegen te houden. Dit geeft ondersteuning van het gewricht, waardoor het gewricht beter gebruikt kan worden. Zo kan het tapen van een verzwikte enkel er bijvoorbeeld voor zorgen dat lopen (met krukken) weer mogelijk is.

Omdat bij deze tape de beweging van een gewricht tegen gehouden wordt, is deze tape alleen geschikt kort na het ontstaan van een blessure. Als een blessure wat verder hersteld is, is het belangrijk juist steeds meer te gaan bewegen en kan sporttape niet meer gebruikt worden.

De elastische tape

De afgelopen 10-15 jaar is de elastische tape (Medical Taping Concept) steeds populairder geworden. Bij deze behandeling plakt de fysiotherapeut elastisch tape op het aangedane lichaamsdeel. De tape geeft ondersteuning aan de spieren. Daardoor zijn de spieren beter in staat de gewrichten aan te sturen. De elastische tape kan ook de doorbloeding en het lymfesysteem stimuleren. Daarom wordt het ook regelmatig door onze oedeemtherapeut gebruikt.

Waarbij bij sporttape bewegingen tegengehouden worden, blijft bij de elastische tape het bewegen juist mogelijk. Verder heeft de elastische tape de volgende functies:

  • Geeft steun aan gewrichten
  • Zorgt voor ontspanning of juist extra spanning in de spieren.
  • Kan zwelling en oedeem (weefselvocht) verminderden
  • Stimuleert het herstel van littekenweefsel
  • Geeft ondersteuning bij houdingsproblemen

Onze specialist medical taping

Debbie

Dry Needling, Manuele therapie, Sport(blessures), Taping

BIG-nummer 59913466204
Aanwezig ma/di/do