De behandeling

De vernauwingen van de bloedvaten bij Claudicatio Intermittens ontstaan doordat vet en kalk aan de binnenkant van een bloedvat vast blijft zitten. Dit komt vaak door:

  • Hoog cholesterolgehalte
  • Roken
  • Hoge bloeddruk
  • Diabetes mellitus
  • Slechte eetgewoontes
  • Weinig lichaamsbeweging
  • Ernstig overgewicht

Vroeger werd bij een bloedvatvernauwing in de benen vaak geopereerd, maar omdat de resultaten van de looptraining zo goed zijn, heeft looptraining nu de voorkeur boven een operatie. Door, onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut, steeds meer te gaan lopen, ontwikkelen de bloedvaten en stroomt er weer meer bloed naar de benen. Bij het behandeltraject is er ook veel aandacht voor het begeleiden naar een gezondere leefstijl. Daarmee wordt de oorzaak aangepakt en wordt de kans op nieuwe vernauwingen kleiner.

De looptraining

In het begin van de looptraining, zijn er veel afspraken om onder begeleiding te lopen, later is het de bedoeling om steeds meer zelf te gaan lopen en wordt er nog af en toe een afspraak gemaakt om de ontwikkelingen te door te nemen. 

Tijdens de looptraining bij Claudicatio Intermittens wordt u begeleid door een gespecialiseerde fysiotherapeut die aangesloten is bij het Chronisch Zorgnetwerk (onderdeel Claudicatio Intermittens). In het Chronisch Zorgnetwerk ontwikkelen de fysiotherapeuten zich constant door het volgen van cursussen en congressen. 

Het looptraject, met maximaal 37 behandelingen, wordt door de zorgverzekeraars vergoed uit de basisverzekering. Lees hier meer over de vergoedingen.

Onze specialist Claudicatio Intermittens

Marnix

Aan huis, Algemene fysiotherapie, Oefentherapie/revalidatie, Sport(blessures), Looptraining bij etalagebenen (claudicatio intermittens)

BIG-nummer 79931629504
Aanwezig ma/di/do/vr