Tarieven

Indien u niet voor fysiotherapie verzekerd bent kunt u de behandeling direct contant of per pintransactie betalen. 

Prestatiebeschrijving Tarieven
Fysiotherapie € 36,00
Intake (DTF/Verwijzing) € 50,00
Gespecialiseerde therapie (manuele therapie, bekken, oedeem) € 47,00
Toeslag bij behandeling aan huis € 14,00

Afspraken die bij verhindering ten minste 24 uur van tevoren afgezegd zijn (telefonisch, e-mail of voicemail), worden niet in rekening gebracht. Niet nagekomen afspraken en afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Vergoeding

Fysiotherapie Oostgaarde heeft voor 2021 met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Declaraties van de behandelingen worden direct bij de zorgverzekeraar ingediend. Wij kunnen uw verzekeringspolis inzien, maar wij hebben geen inzicht in hoeveel behandelingen uw zorgverzekeraar vergoed heeft. Daarom blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor betaling van een behandeling, als uw verzekeraar die niet meer vergoedt.

Meestal wordt fysiotherapie vanuit de aanvullende verzekering vergoed. U hoeft dan geen eigen risico te betalen. In sommige situaties is er vergoeding vanuit de basisverzekering, deze behandelingen gaan wel ten koste van uw eigen risico. Vaak bent u door de kosten van uw operatie, onderzoeken of medicijnen al door het eigen risico heen en worden ook behandelingen vanuit de basisverzekering meteen volledig vergoed. Situaties waarin er vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

  • Na operaties
  • Bij kinderen t/m 17 jaar (18 behandelingen p/j)
  • Bij diverse (ernstige) chronische aandoeningen
  • Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie (eenmalig, 9 behandelingen)
  • Voor looptraining bij (etalagebenen) Claudicatio Intermittens (37 behandelingen)
  • Bij heupartrose en knieartrose (12 behandelingen per kalenderjaar)